Dag 04: Minucciano – Castiglione di Garfagnana

Vannacht wederom prima geslapen en ik wordt ook vandaag, na op de gebruikelijke tijden wakker te zijn geworden, weer om 7:30 uur wakker. De zon schijnt al volop en ik kan dan ook heerlijk buiten ontbijten en dat is een van de dingen die een vakantie zo speciaal maken.

IMG_5693IMG_5694

Na het ontbijt loop ik een rondje over de camping; dat stelt dus niet zo veel voor, want hoewel er genoeg plaatsen zijn, is de camping qua oppervlakte gewoon ‘klein’.

IMG_5695

Even na 12:00 uur vertrek ik richting Castiglione di Garfagnana. Waarom? vraag iemand zich misschien af, maar ik wil gewoon een bestemming ingeven in het navigatiesysteem en dan zie ik vanzelf wel wat ik onderweg tegen kom.

IMG_5699IMG_5698

IMG_5700

Ik stop aan de oever van het meer even om een paar foto’s te maken. Rechts van mij (zie bovenstaande foto) zie je in het midden ‘iets wits’ en dat is dus de camping waar ik sta.

IMG_5703

Omdat ik niet weet of en wanneer ik kan tanken, gooi ik de tank bij het eerste de beste tankstation dat ik tegenkom vol. De prijs € 1,53 per liter, nog altijd € 0,15 meer dan ik in Nederland betaalde.

IMG_5705IMG_5704

Als ik weer rijd, kom ik een prachtig viaduct tegen; niet één van de bruggen die ik had uitgezocht, maar zeker wel een foto waard Knipogende emoticon.

IMG_5708

Het blijft onderweg smal en bochtig, waardoor je de tijd kunt nemen van de omgeving te genieten en dat doe ik dan ook. Dit zijn precies die dingen die Marijke en ik de laatste 2 jaren deden omdat Marijke toen al een chronisch gebrek aan energie had en moeilijk kon lopen. Een soort van déjà vu, met haar foto op het dashboard.

IMG_5709IMG_5710

IMG_5712

IMG_5711IMG_5713

Omdat het centrum van Castiglione di Garfagnana eenrichtingsverkeer is, kost het me even voordat ik het centrum in kan rijden en vervolgens mijn auto ergens kan parkeren.

Tijdens het rondjes rijden had ik al een Trattoria gespot en daar loop ik dan ook naar toe. Ik neem een karaf witte wijn en bestel een mixed grill, zonder verdere bijlage. Samen met het brood is het meer dan genoeg. Uiteraard kies ik nog wel voor een dolce en dat is de Panna cotta met bosvruchten; heerlijk.

IMG_5715IMG_5716

De totale rekening voor al dit lekkers bedraagt slechts € 15,-.

Op de terugweg naar de auto staat ergens een voordeur open en Marijke zou er zeker weer iets van gezegd hebben Emoticon die tong uitsteekt, maar dan MOET ik er even kijken en vaak levert dat leuke foto’s op. Niet spectaculair deze keer, maar gewoon ‘leuk’.

IMG_5717IMG_5718

Het kost me ongeveer een uurtje om weer terug te rijden naar de camping.

IMG_5719IMG_5720

Op de camping aangekomen, drink ik een kopje koffie en probeer ik het verslag van dag 2 online te zetten, maar daarvoor blijkt het internet dat gratis wordt aangeboden, niet toereikend voor te zijn.

IMG_5725IMG_5721

Ik ga morgen of zo wel eens kijken welke alternatieven er zijn om bijvoorbeeld via een hotspot te kunnen uploaden.

Advertenties

One thought on “Dag 04: Minucciano – Castiglione di Garfagnana”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.