Dag 06: Minucciano

Ook vanochtend is het, als ik om 7:30 uur opsta, al weer zonnig en warm. Ik loop even richting het meer om een foto te kunnen maken.

IMG_5746

Ik heb de camping nog net niet helemaal voor mijzelf, maar het is na het weekend, wel rustig geworden. Ik loop vervolgens naar de bar, waar de bestelde broodjes al voor mij klaar liggen.

IMG_5747IMG_5748

Ik heb deze vakantie nog niet een keer binnen hoeven ontbijten en dat hoeft uiteraard vandaag ook niet.

IMG_5749IMG_5752

Als ik ontbeten heb heb de caravan weer aan kant heb –Marijke zou bijzonder verbaasd zijn, als ze zou zien hoe weinig rommel ik maak en hoe netjes het er de hele tijd uitziet Knipogende emoticon -, ga ik in de Wifi-zone even de upgrade van het telefoonkaartje van Tele2 in orde maken, zodat ik altijd en overal onbeperkt kan bellen en internetten.

IMG_5756

En dan is het weer tijd voor koffie met een speculaasje. Ik lees wat oude Libelles –ben ondertussen bijna klaar met 2012 en heb dus nog bijna 6 jaargangen te gaan Knipogende emoticon -en besluit rond 12:00 uur de auto te pakken om geld te halen, boodschappen te doen en dan op de terugweg, vlak bij de camping te gaan lunchen.

Het is ondertussen wel weer erg bewolkt geworden, maar de temperatuur blijft rond de 24º C en dat is bijzonder aangenaam.

IMG_5757IMG_5761

IMG_5760IMG_5758

Onderstaande foto staat symbool voor deze vakantie, die ik hand in hand met Marijke maak. Het maakt me gelijktijdig verdrietig, maar ook dankbaar dat we samen alles uit het leven gehaald hebben, waardoor ik nu de inspiratie en de kracht heb om –nu met de herinneringen- door te (kunnen) gaan. Dank je wel Marijke Rood hart.

IMG_5762

Op ongeveer 9 kilometer van de camping vind ik een wat grotere supermarkt en ik koop toastjes, pasta, mozzarella, yoghurt, frisdrank, cantucinni, zakdoekjes en bananen.

IMG_5766

IMG_5764IMG_5767

IMG_5768

Het terras van Trattoria da Morena zit nagenoeg vol, maar gelukkig is er nog een tafeltje vrij.

IMG_5771IMG_5773

Er zit een grote groep Amerikanen te lunchen en het valt mij op dat de samenstelling nogal divers is en vraag ik mij af wat hen tot een groep maakt?

Ik bestel een witte wijn en krijg een karaf met ½ liter wijn en heerlijk vers brood. Men heeft geen kaart, maar somt een aantal gerechten op waaruit ik kan kiezen. Ik ga uiteindelijk voor de meloen met rauwe ham en de pasta Siciliana.

IMG_5775IMG_5777

Het blijkt dat alles wat ik besteld en gekregen heb, samen € 10,- kost. Als je nog Dolce en/of koffie wil, moet je extra betalen. Ik kies voor de huisgemaakte Tiramisu en dat blijkt een prima keuze te zijn.

IMG_5778

Ik moet in totaal € 13,- afrekenen en dat is natuurlijk niet veel, zeker niet als alles wat je gekregen hebt, je meer dan voortreffelijk gesmaakt heeft.

Als ik heb afgerekend, staat de groep Amerikanen op het punt om te vertrekken en er is maar één manier om er achter te komen wat hen hier gebracht heeft en dat is om het gewoon te vragen. Het blijkt te gaan om mensen die zich bezighouden met het bewerken van marmer. Ik heb afgelopen week wel een aantal mensen gezien die aan het beeldhouwen waren met marmer en dat blijkt deze groep te zijn.

De camping ligt hemelsbreed 100 meter van het restaurant, maar over de weg is het ruim 900 meter en dan ook nog redelijk steil omhoog Lachende emoticon met rollende ogen.

Terug bij de caravan drink ik koffie en omdat de upgrade van het abonnement gelukt is, begin ik aan het bijwerken van mijn reisverslag.

Aan het einde van de middag begint het te regenen; eerst zachtjes, maar gaandeweg steeds harder en nu zakt de temperatuur wel, waardoor ik in de caravan een broodje eet.

IMG_5779

Ik kijk mijn inmiddels gebruikelijke series en ga om 23:30 uur slapen.

Advertenties

4 gedachten over “Dag 06: Minucciano”

  1. Weer heel goed beschreven Ruud! Met ingehouden adem volg ik je. Top hoor en blijf genieten van het leven👍🏾🌞😍😎👍🏾🌻💐🌺💝👍🏾

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.