Dag 07: Minucciano – Castelnuovo di Garfagna

Nadat ik ook vandaag weer om 7:30 uur ben opgestaan, ga ik douchen en vervolgens eet ik in de opkomende zon mijn ontbijt, waarna ik aan de koffie ga.

Ik ruim de caravan op –voor zo ver dat in elk geval nodig is- en lees wat Libelles, Voetbal Internationals en ik maak een aantal puzzels. Het ‘grote nietsdoen’ kan mij absoluut bekoren.

Om 12:30 uur kleed ik me om en rijd ik naar de Trattoria om te gaan lunchen. Ik kies deze keer voor de spaghetti con ragu e funghi, pollo al limone en als dolce ga ik voor de huisgemaakte tiramisu.

IMG_5784IMG_5781

IMG_5782IMG_5783

Het smaakt allemaal prima en als ik betaald heb, rijd ik richting Castelnuovo di Garfagna, waar ik 2 bruggen wil gaan bekijken.

IMG_5787IMG_5786

Onderweg kom je, als je er op let, ook de nodige bruggen tegen, maar die zijn niet zo spectaculair als diegene van de poster bij ons thuis Knipogende emoticon. Hoewel ik hier afgelopen zondag ook was, heb ik me toen alleen geconcentreerd op lunchen. Nu ik iets verder rijd, kom ik gelijk een van de bruggen tegen.

IMG_5789IMG_5790

IMG_5788

Al lopend ga ik op zoek naar de volgende brug, die bekend is onder de naam Ponte di Santa Lucia.

IMG_5793IMG_5794

IMG_5796

Er is in dit stadje voldoende te zien, maar zoals gewoonlijk, maak ik er een soort van bliksembezoek van, waarbij ik wel de tijd neem om de nodige foto’s te maken Knipogende emoticon.

IMG_5803IMG_5804

IMG_5805

Dit is werkelijk een schitterende brug, zowel om te zien, als om te fotograferen.

IMG_5808IMG_5806

IMG_5809

IMG_5811IMG_5812

IMG_5813

Ik heb maar voor 30 minuten parkeren betaald –meer was niet mogelijk, vanwege de blauwe zone- en moet dus snel terug, voordat ik een bekeuring krijg.

IMG_5814IMG_5815

IMG_5816

Er moet hier in de buurt nog een brug zijn, die op onze poster stond, maar ondanks de hulp van een Italiaan, lukt het mij niet om deze brug te vinden; jammer Lachende emoticon met rollende ogen.

IMG_5819

Het loopt inmiddels tegen 16:15 uur en ik besluit terug te rijden naar de camping. Als ik om 17:10 uur bij de caravan aankom, is de lucht inmiddels weer strakblauw en geniet ik in de zon van een alcoholvrij biertje.

IMG_5820

Vervolgens komt Jamie met het verzoek even te facetimen en dat doen we ongeveer 50 minuten lang en dat kost nog geen 100 Mb aan internettegoed Emoticon die tong uitsteekt.

Omdat ik vanmiddag weer uitgebreid geluncht heb, kies ik voor een toastje met kaas. Ik kan kiezen uit Franse, Italiaanse en Spaanse kaas en heb ook nog een klein smeerworstje en een ossenworstje. Ik drink er een heerlijk glaasje rode wijn bij.

IMG_5825

Ik heb een bakje yoghurt met citroensmaak en een banaan als toetje en daarna drink ik een bak koffie.

Als Marijke er fysiek bij zou zijn geweest, was het helemaal perfect geweest; nu doe ik het met een schitterende foto die vorig jaar in Frankrijk is gemaakt en die optimaal vakantiegenot uitstraalt Rood hart.

Ik kijk mijn gebruikelijke series en ga om 23:30 uur slapen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.