Dag 12: Minucciano – San Baronto

Zoals altijd word ik op een reisdag vroeger wakker dan gedurende andere dagen in de vakantie en zo sta ik om 7:00 uur onder de douche.

Ik ontbijt op mijn gemak en pak dan de auto in en maak de caravan reisklaar.

IMG_6047

Als alles klaar is, loop ik nog even naar de waadplaats want ik wil nog één wat forsere witte steen hebben, die kan dienen om het tafelkleed op zijn plaats te houden als het waait,.

IMG_6050IMG_6048

IMG_6051

Als ik een geschikte steen heb gevonden en naar de caravan wil lopen om te vertrekken, word ik door een van de jongens van de camping staande gehouden; of ik even mee wil komen naar de receptie? Ik heb daar eigenlijk geen zin in, maar hij vertelt me, dat Julia en hij, een verrassing voor me hebben…..

Bij de receptie aangekomen, krijg ik van Julia een mooie fles rode wijn uit de streek en ze wenst me nog een fijne vakantie; hoe attent kun je zijn…?

IMG_6052

Het is uiteindelijk bijna 10:00 uur als ik de camping afrijd. Ik hoef maar 120 kilometer te rijden vandaag, maar doordat bijna 70 kilometer over soms zeer smalle bergweggetjes gaat, is de verwachting dat ik er ruim 2 uur over zal doen om de volgende camping te bereiken.

IMG_6060IMG_6053

IMG_6055

IMG_6062IMG_6063

Hoewel er onderweg geen sprake is van enig oponthoud, gaat het allemaal inderdaad niet erg snel.

IMG_6064IMG_6065

In de buurt van Lucca denk ik de snelweg op te kunnen, maar dat is iets te optimistisch gedacht; nu zijn het rotondes en stoplichten, die de snelheid eruit halen.

IMG_6067IMG_6068

Uiteindelijk bereik ik de snelweg naar Pistoia en blijken de eerste 70 kilometer, voordat ik op de snelweg kwam, een uur en drie kwartier geduurd te hebben, oftewel 40 km/u gemiddeld.

IMG_6069

Als ik bij Pistoia de snelweg verlaat, kan ik bijna blind naar de camping rijden; er is de afgelopen 10 jaar eigenlijk helemaal niets veranderd.

IMG_6070

Het is 12:15 uur als ik bij Camping Barco Reale arriveer en ook hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan.

IMG_6073IMG_6071

IMG_6072

Er zijn, gelet op het aantal nachten dat ik wil blijven en de grootte van de caravan, 3 opties en ik word met een golfkarretje rond gereden. Uiteindelijk kies ik voor plaats 127, een privé plekje op het hoogste punt van de camping.

IMG_6074

Hoewel plek 126 veel groter is, sta ik nu veel meer in de schaduw en met een weersverwachting van alleen maar zon en temperaturen van 30º C of meer, blijkt dat uiteindelijk een juiste keuze te zijn geweest.

Ik drink een alcoholvrij biertje, eet een broodje en ga dan een stukje wandelen.

IMG_6077

Buiten de camping zit ook nog steeds een restaurant, waar we voor de eerste keer in 2000 met onze vrienden Vera en Rene gegeten hebben; ik kan me nog herinneren dat de eigenaresse toentertijd een Vietnamese was.

IMG_6081IMG_6082

IMG_6083

Omdat de camping op de top van een berg is gesitueerd, heb je, onder anderen vanuit het zwembad, een prachtig uitzicht over de vallei.

IMG_6085

IMG_6092IMG_6084

Terug bij de caravan, doe ik datgene waar ik de afgelopen dagen bijzonder goed in ben geworden: “niets”, nou ja, een beetje lezen en puzzelen Knipogende emoticon.

IMG_6086

IMG_6093IMG_6096

Om 20:00 uur loop ik op mijn gemak ‘naar beneden’ om in het restaurant wat te gaan eten. Ik heb vandaag een shirt aan van AS Roma en de ober, dezelfde die Marijke en ik tijdens ons vorige bezoek hier troffen, maakt ook deze keer een opmerking over mijn shirt; 10 jaar geleden had ik namelijk een shirt aan van Internationale Milaan Emoticon die tong uitsteekt.

Ik bestel een kannetje witte wijn en de Spaghetti al Scoglio (Spaghetti met zeevruchten).

IMG_6099

Ik zit aan exact dezelfde tafel, waar ik de laatste keer dat Marijke en ik hier waren, ook zat Rood hart.

Als dessert kies ik de Panna Cotta ai Frutta di Bosco en dat is, zoals gewoonlijk, bijzonder lekker.

IMG_6100

Het loopt tegen 21:00 uur als ik terugloop naar de caravan. Wat is het een heerlijke camping en wat heb ik aan deze plek fantastische herinneringen samen met Marijke Rood hart.

IMG_6102

Ik drink een lekkere Espresso (Gebruik je zelf een Senseo en houd van sterke koffie, kan ik de Espresso van harte aanbevelen Emoticon die tong uitsteekt) en kijk vervolgens de gebruikelijke series, waarna ik om 23:30 uur het licht uit doe.

Advertenties

2 gedachten over “Dag 12: Minucciano – San Baronto”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.