Dag 20: San Baronto – Melano (CH)

Ik sta vandaag om 6:30 uur op en als ik gedoucht heb, eet ik alvast een bakje yoghurt en maak ik koffie voor ondereg. Ik heb gisteravond 2 eieren gebakken en het stokbrood daarmee belegd; dat ik ik straks onderweg.

Het van zijn plek manoeuvreren van de caravan, blijkt nog niet zo makkelijk te zijn, want er is weinig ruimte en er zijn allerlei rotsen die als obstakel fungeren. Door met beleid de mover te hanteren en heel veel heen en weer te lopen, lukt het me de caravan zonder krassen 90 graden te draaien, zodat ik hem van de plak kan rijden.

IMG_6670IMG_6671

IMG_6672

Om 8:00 uur ben ik klaar om te vertrekken. Nu loopt de weg bij aanvang redelijk steil omhoog en omdat het pad uit grind bestaat, ligt daar de uitdaging. Waar ik al bang voor was, wordt werkelijkheid; de aangedreven voorwielen hebben te weinig grip.

….. en dan komen er diverse mensen, waaronder Zweden en een Nederlander, vragen of ze kunnen helpen door te duwen en ik kan zonder problemen het grindpad af.

IMG_6673

De Nederlander begint een gesprek met me en als hij aangeeft mij wel gezien te hebben met een foto op tafel en redelijk op mijzelf en ik daar met overslaande stem antwoord op geef, snapt hij direct wat er aan de hand is.

Hij vraagt belangstellend naar wat er aan de hand is en als ik vertel dat Marijke recentelijk is overleden aan borstkanker, blijkt ook hij –weliswaar iets langer geleden- zijn vrouw aan borstkanker verloren te hebben. Hij adviseert mij om, juist op een camping wat meer contact te zoeken omdat dit helpt bij het verwerken. Voordat ik het weet, zijn we geanimeerd in gesprek en 20 minuten verder en dan neem ik afscheid met een wel gemeend: “Bedankt voor je luisterend oor en je adviezen”.

Als ik de berg af ben, kom ik bij de snelweg die van Pisa naar Florence loopt. Ik ben benieuwd naar de tol die ik straks –ik denk ergens vlak voor Milaan- moet gaan betalen.

IMG_6676IMG_6677

IMG_6679

Hoewel het navigatiesysteem aangeeft dat er voor Florence sprake is van filevorming, blijk ik daar in de praktijk geen last van te hebben.

IMG_6682IMG_6685

IMG_6687

Het is voor Italiaanse begrippen niet extreem druk, maar je moet, vanwege de ‘losse manier van rijden’ die sommige Italianen er op na houden, wel de hele tijd alert zijn.

IMG_6683IMG_6689

IMG_6690

Bij het tolpoortje heb ik vandaag de “oen van de week”, want het lukt hem niet om met geld te betalen bij een poortje waar je met een creditkaart moet betalen Lachende emoticon met rollende ogen. Omdat achter mij inmiddels andere auto’s staan, rest er niets anders dan wachten…

IMG_6691

De kosten bedragen voor dit hele traject (Pistoia – Milaan) € 32,20 en dan zijn er mensen die een vignet voor Zwitserland duur vinden, terwijl dat 13 maanden geldig is en je de tol in Italië elke keer opnieuw moet betalen.

IMG_6694

Er moet tot aan de Zwitserse grens nog tweemaal een paar euro tol betaald worden.

IMG_6695

Het is 13:15 uur als ik de grens passeer; werd er voorheen nog wel eens een auto aangehouden voor een of andere controle, nu mag alles en iedereen doorrijden.

IMG_6693IMG_6698

Het is 13:45 uur als ik bij de camping aankom; ook hier ‘s middags gesloten, maar gelukkig maar tot 14:00 uur.

IMG_6700

Klokslag 14:00 uur –het is tenslotte Zwitserland, nietwaar?- gaat de receptie open en krijg ik plekje 75 toebedeeld.

IMG_6708IMG_6709

De camping ligt weliswaar aan het meer van Lugano, maar het hoogseizoen is nog niet begonnen, de faciliteiten zijn minimaal (3 douches voor de heren, die zo klein zijn, dat de bezemkast thuis, groter is en daar moet je dan ook nog eens Chf 0,50 voor betalen), ik krijg 15% korting op  vertoon van mijn ACSI-kaart en toch moet ik € 29,- afrekenen.

IMG_6706

Het is veels te warm om in de zon te zitten en ik ben blij met de schaduw van de boom en de luifel.

IMG_6713IMG_6710

IMG_6708

Als ik mijn biertje op heb, rijd ik van de camping af om in het dorp te gaan tanken. Dat Zwitserland duur is, dat wist ik natuurlijk, maar ik betaal hier voor de diesel € 1,68 Verraste emoticon.

IMG_6707IMG_6717

Ik heb besloten om vanavond maar eens een keer niet uit eten te gaan en een van de bakken Nasi Goreng die ik thuis had klaar gemaakt en ingevroren, vanavond te eten.

IMG_6720

Ik rol de luifel op, klap de tafel buiten in en doe de stoel met kussen vast in de auto, zodat ik dat morgen niet hoef te doen.

Ik kijk mijn gebruikelijke series en val zo waar tijdens het kijken in slaap, terwijl het pas 22:00 uur is Verraste emoticon.

Ik heb vandaag 400 kilometer gereden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.