Dag 23: Alzingen (L) – Bergen op Zoom

Ook vanochtend sta ik om 6:00 uur op en als ik bij het sanitairgebouw kom, zijn daar zo waar een paar mensen, die aan het douchen zijn; nog nooit eerder mee gemaakt Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_6843IMG_6844

Omdat ik gisteravond nagenoeg alles al had opgeruimd en het hek tegenwoordig rond 7:30 uur opengaat, ben ik om 7:20 uur helemaal klaar voor de laatste 300 kilometer.

Omdat het hek al open blijkt te zijn, kan ik ook direct vertrekken.

IMG_6847IMG_6848

Hesperange is nog in de ochtendrust gedompeld…

IMG_6849

Het grote voordeel van op zaterdagochtend rijden, is dat het bijzonder rustig is, waardoor het rijden ook heel relaxed is.

IMG_6853IMG_6854

IMG_6858

IMG_6857IMG_6859

Ook in België wordt flink aan de weg gewerkt en dat soms meer dan 10 kilometer aan een stuk…

IMG_6861IMG_6866

… maar het leidt nergens tot enig oponthoud.

IMG_6864IMG_6865

Bij Brussel staat er, richting het zuiden, een file van kilometers lang Verraste emoticon, maar ook voorbij Zaventem, richting Antwerpen is het rustig.

IMG_6867

Het is 10:30 uur als ik Nederland in rijd…

IMG_6870IMG_6871

… waar ik even geen rekening mee had gehouden, is dat het op de A4 richting Zeeland heel erg druk is –ik had er beter bij Berendrecht af kunnen gaan en dan binnendoor via Ossendrecht kunnen rijden- en zo beland ik uiteindelijk toch in een 3-4 kilometer lange file.

IMG_6872IMG_6873

Ook als ik de afslag Bergen op Zoom neem, staat er vanaf Bergen op Zoom tot aan de snelweg, een kilometers lange file, maar daar heb ik weinig tot geen last van.

IMG_6876IMG_6877

Het is uiteindelijk 11:00 uur als ik de straat binnen rijd.

IMG_6878

Als de caravan is afgekoppeld, ga ik gelijk beginnen met uitruimen en begin ik met de eerste was. Uiteindelijk draai ik 4 wassen, die binnen no time droog zijn en ‘s avonds is dan ook alle vakantiewas klaar.

IMG_6880IMG_6891

Komende week de caravan stofzuigen en dweilen en dan kan hij terug naar de stalling.

Het was een aparte ervaring om zonder Marijke op  vakantie te gaan, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb en ik wil in september 3 weken naar de Provence.

“Alles blijft het zelfde, maar dan anders…..” Rood hart.

Advertenties

7 gedachten over “Dag 23: Alzingen (L) – Bergen op Zoom”

 1. Bedankt voor je reisverslag ik heb het met aandacht en bewondering gevolgd, ik moet ook steeds zo aan mijn man denken die straks ook alleen achterblijft in huis, hoop dat hij net zo sterk is als jij, mag best af en toe een traan laten maar er zijn ook nog achterblijvende kinderen die aandacht nodig hebben, niet te vergeten ons jonge hondje maar alles gaat gewoon door maar inderdaad een beetje anders, mooi verwoord! Groetjes

  Like

 2. Ook ik heb je reisverslag gevolgd en heb er bewondering voor dat je toch gewoon op vakantie bent gegaan. Het leven gaat uiteindelijk gewoon door maar het kost toch moed en energie om alles alleen te moeten doen. Net als Ellen hierboven zegt vind ik het ook het ergste dat mijn man alleen achterblijft, ik hoop dat hij net als jij doorgaat met de dingen te doen waar wij samen altijd zo van genieten.

  Like

 3. Vol bewondering heb ik bijna al je blogs gelezen en genoten van de mooie foto’s. Ik hoop ook zo sterk te zijn, mocht ik in zo’n situatie komen te verkeren. Je bent mijn grote voorbeeld. Heel knap! Chapeau en sterkte, we blijven je volgen.👍🏾🌞👍🏾🌞👍🏾🌞👍🏾💐💝👍🏾

  Liked by 1 persoon

 4. Bedankt dat je ons via verslag en beeld meenam met deze vakantie. Je eerste reis hetzelfde maar toch anders. Diep respect voor jou. Dat je dit alles met ons deelt. Ik heb genoten van de prachtige foto’s die je maakt. Wens je heel veel kracht, om door te gaan. Riek Keus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.